Wij hebben deze beveiligingssoftware voor je uitgekozen. KPN Veilig beveiligt jouw PC, laptop, tablet of smartphone tegen virussen en malware. KPN Veilig is gratis bij een Internet en TV of Internet abonnement.

 • Gratis virusscanner voor 2 apparaten
 • Geschikt voor PC, laptop, iMac, iPhone & Android
 • Automatisch gratis updates voor optimale bescherming
Direct installeren met KPN ID

Heb je nog geen KPN ID?

Zo werkt KPN Veilig

Veelgestelde vragen over KPN Veilig

 1. Klik links onder op het [Windows] icoon
 2. Navigeer naar KPN Veilig
 3. Klik op [Installatie ongedaan maken]
 4. Klik op [KPN Veilig]
 5. Klik op [Verwijderen/wijzigen]
 6. Selecteer [Alle applicaties verwijderen]
 7. Klik op [Volgende] KPN Veilig wordt van je PC verwijderd.
 8. Klik op [Sluiten] KPN Veilig is van de PC verwijderd.

Antivirus KPN Veilig helpt je om je apparaten te beschermen tegen virussen en schadelijke apps, die persoonlijke informatie, bankgegevens en andere waardevolle informatie verzamelen of stelen.

 • Veilig Browsen We doen steeds meer online, zoals bankieren en winkelen. Met KPN Veilig ben je beschermd tegen websites, die je persoonlijke informatie willen stelen of malware willen verspreiden.
 • Finder KPN Veilig helpt je om je verloren of gestolen toestel terug te vinden. Je kunt namelijk je toestel lokaliseren en zelfs op afstand de inhoud van je toestel vergrendelen of verwijderen.
 • Ouderlijk Toezicht KPN Veilig biedt Ouderlijk toezicht, waarmee schadelijke websites automatisch worden geweerd en zoekresultaten worden gefilterd op geweld, seks en grof taalgebruik.
 • Privacy van apps KPN Veilig biedt je de optie om geïnstalleerde applicaties te controleren op gevaren voor je privacy. Zo heb je inzichtelijk welke apps toegang willen hebben tot welke gegevens.

Het is af te raden om twee beveiligingsprogramma's op 1 apparaat te installeren. Die kunnen elkaar tegenwerken, wat grote gevolgen kan hebben voor de beveiliging van jouw apparaat. Daarnaast kan je apparaat langzamer gaan werken.

Eerst verwijderen

Verwijder daarom eerst je huidige beveiligingsprogramma voordat je KPN Veilig op je apparaat installeert. Als je je huidige beveiligingsprogramma niet wilt verwijderen omdat deze betaald en nog geldig is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze te behouden. Je kunt KPN Veilig dan installeren wanneer je licentie van het andere beveiligingsprogramma afloopt.

We doen er alles aan om jou zo veilig mogelijk te laten internetten. Zo hebben wij een Security Operations Center (SOC), een groep ethische hackers (Red team) en het Abuse team in dienst om het netwerk zo veilig mogelijk te houden.

Met KPN Veilig beheren wordt bedoeld het toevoegen of verwijderen van apparaten, KPN Veilig (opnieuw) installeren, of je apparaten een voor jou herkenbare naam geven. Dit kan via www.veilig.kpn.com

Overzicht van gebruikte en beschikbare licenties

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je rechtsboven het aantal licenties dat je nog kunt gebruiken voor het beveiligen van je apparaten. In het midden van de pagina zie je een overzicht van de licenties die al gebruikt zijn voor het beveiligen van je apparaten. In totaal kun je 2 of 5 licenties hebben (namelijk KPN Veilig voor 2 of voor 5 apparaten). Je kunt direct apparaten toevoegen, licentiecodes zijn niet nodig.

Nieuw: Gezinsregels instellen

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina per apparaat tijdslimieten of inhoudfilters instellen. Hiermee kun je de toegang tot internet, apps of bepaalde internetpagina's beperken. Selecteer het apparaat door er op te klikken en klik vervolgens op 'Gezinsregels'.

Apparaten een andere naam geven

Op de KPN Veilig beheerpagina kun je de naam van je apparaten aanpassen om ze van elkaar te kunnen onderscheiden. Selecteer het apparaat door er op te klikken. Door op [Instellingen] te klikken, kun je de naam aanpassen.

Een apparaat terug vinden met de functionaliteit Finder

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina je apparaat lokaliseren en zelfs op afstand de inhoud van je toestel vergrendelen of verwijderen. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Finder'.

Apparaten verwijderen

Je kunt op de KPN Veilig beheerpagina licenties verwijderen van een apparaat. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Licentie vrijgeven'. Als je de licentie vrijgeeft, is het apparaat niet langer beveiligd. Op dat apparaat verschijnt dan de melding "Abonnement verlopen". Nadat je een licentie hebt vrijgegeven, kan je een licentie opnieuw toevoegen voor een apparaat naar jouw keuze door te klikken op "Apparaat toevoegen" op de KPN Veilig beheerpagina.

Als je KPN Veilig hebt gedownload en de installatiestappen hebt voltooid, is je apparaat beveiligd. Als je KPN Veilig opent op je apparaat, zie je de status van de verschillende functionaliteiten. Groene meldingen zijn oké, oranje meldingen geven aan dat een functie is uitgeschakeld. Dit hoeft geen probleem te zijn als je er bewust voor hebt gekozen om deze functie (nog) niet te gebruiken.

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je soms een uitroepteken bij een apparaat dat je kort geleden hebt toegevoegd. Als je op het apparaat klikt, krijg je de melding "Dit apparaat wordt nog niet beschermd" Dit betekent in sommige gevallen dat je apparaat dat je zojuist hebt toegevoegd, wel degelijk beschermd is, maar dat de KPN Veilig beheerpagina nog niet volledig bijgewerkt is. Dit kun je oplossen door op [vernieuw] te klikken. Krijg je nog steeds de melding dat het apparaat nog niet wordt beschermd? Voltooi dan de installatiestappen van KPN Veilig op het apparaat om goed beveiligd te zijn.

1. Log in op de KPN veilig beheer pagina (op https://veilig.kpn.com)

2. Klik op het apparaat waarvan je de licentie wilt vrijgeven en ga naar instellingen. Klik op licentie vrijgeven:

Er volgt een scherm met een voortgangsweergave. Na het verdwijnen van dit scherm is de licentie vrijgegeven en kun je deze toewijzen aan een ander apparaat.