KPN e-mail: Ik kan geen e-mail ontvangen of versturen

Hier helpen we je e-mailproblemen met KPN e-mail op te lossen. Het gaat dan om e-mailadressen eindigend op @kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl .

Gebruik je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord?

Als dat lukt weet je zeker dat je de juiste gegevens gebruikt. Ga dan naar stap 3.

Als je niet kunt inloggen op webmail, controleer dan of je e-mailaccount actief is: Bij je abonnement kan je meerdere e-mailaccounts geactiveerd hebben. Je kunt in MijnKPN je actieve e-mailaccounts bekijken:

 1. Log in op MijnKPN met je KPN-ID.
 2. Kies in MijnKPN voor "thuis"
 3. Klik op het tabblad [ Instellingen], hier zie je een overzicht van je actieve e-mailaccounts

Controleer of je de juiste instellingen gebruikt. Wil je gebruik maken van e-mail op een mobiel apparaat, maak dan gebruik van onze handige Toestelhulp. Hieronder staan de aanbevolen instellingen:

Gebruik voor het ontvangen van e-mail: imap.kpnmail.nl en gebruik SSL (poort 993).

Gebruik voor het versturen van e-mail: smtp.kpnmail.nl en gebruik TLS (poort 587).

Gebruik dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als voor het inloggen op webmail. (zie stap 2)

Let op krijg je een foutmelding over "Server Relaying niet toegestaan", controleer dan eerst het volgende:

 • Gebruik poort 587 en TLS voor de uitgaande server
 • Ondersteunt het apparaat TLS niet gebruik dan SSL poort 587 ( niet 465)
 • Controleer via https://blacklist.kpnmail.nl of het e-mail adres niet geblokkeerd is.
 • Log in op de uitgaande server met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord combinatie die je ook voor de webmail gebruikt.
 • Gebruik de standaard email app als je de mail gebruikt op een mobiele telefoon.
 • Bij niet mobiele apparaten moet er bij de geavanceerde instellingen het vinkje bij wachtwoordverificatie aan staan!

Zodra je mailbox vol is kan je geen e-mail meer verzenden of ontvangen.Er zijn een aantal mogelijke oorzaken waardoor de mailbox vol kan zijn:

 1. Je hebt een aantal e-mails met grote bijlagen (bijv. foto's) ontvangen.
 2. Een kopie van de e-mail blijft na het ophalen in het e-mail programma (bijv. Outlook, Windows Mail, Apple Mail) in de mailbox achter (een kopie van berichten op de server achterlaten)
 3. De via webmail verwijderde e-mailberichten blijven in de "verwijderde items" folder in je mailbox zitten en tellen daar mee in de totale grootte.

Hoe nu verder?

Via webmail is het mogelijk om berichten in je mailbox te lezen en verwijderen. Zodra de hoeveelheid e-mail in de mailbox verminderd is, kan je weer berichten verzenden en ontvangen. Denk hierbij ook aan het legen van de folder "verwijderde items" of "ongewenste e-mail" om te voorkomen dat je mailbox opnieuw vol raakt.

Let op: Als je berichten via Webmail verwijdert en je gebruikt IMAP instellingen in je e-mailprogramma, dan raak je deze berichten ook in je e-mailprogramma kwijt. Met IMAP synchroniseer je namelijk je e-mailprogramma met Webmail. Maak eventueel eerst een backup op je computer van belangrijke e-mail of bestanden.

Als je wel e-mail kunt ontvangen, maar een of meerdere e-mails mist, controleer dan de spamfolder in je e-mailprogramma of Webmail

(dit kan verklaren waarom je geen e-mail meer ontvangt):

 • Log in op Webmail
 • Ga naar Instellingen
 • Kies voor e-mail
 • Klik op Automatisch doorsturen
 • Als de functie automatisch doorsturen is aangevinkt, ontvangt je op dit e-mailadres geen e-mail, maar wordt alle e-mail doorgestuurd naar het opgegeven adres. Vink deze optie uit, als je hier geen gebruik van wilt maken.

NB: als er een voor jou onbekende autoforward is ingesteld, is er mogelijk misbruik gemaakt van je e-mail gebruikersnaam en wachtwoord. Behalve het uitvinken van de autoforward functie, raden we je dringend aan het e-mail wachtwoord te wijzigen. Ook voor andere sites waarbij je met ditzelfde e-mailadres geregistreerd bent.